4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 19:49
No menu items!

Augustin Lazăr: Verificăm ce au făcut procurorii cu informările SRI în cazul spitalelor

spot_img

Procurorul general al României anunţă că Ministerul Public face verificări ca să afle cum au gestionat procurorii informările primite de la Serviciul Român de Informații (SRI) privind problemele din sistemul medical. Declaraţia a fost făcută de Augustin Lazăr, într-un interviu acordat Digi24.

Potrivit lui Lazăr, note ale ofiţerilor de informaţii au ajuns la DNA şi la Parchete din ţară. Procurorul general a precizat însă că informările se refereau, în principal, la contracte de achiziții de produse și servicii încheiate de spitale cu diverse firme.

Există un număr de astfel de informări care au fost transmise autorităţilor statului român. Unele dintre ele au fost transmise mai multor Parchete. Aceste sesizări privesc o varietate de încălcări în domeniul medical, nu se referă exclusiv la o anumită chestiune. Noi suntem în faza în care facem o evaluare a modului în care ele au fost verificate. În câteva zile vom avea o imagine cât mai corectă a acestor informări şi vom vedea câtă informaţie se referă în concret la problema care face obiectul investigaţiei”, a precizat Augustin Lazăr.

Potrivit acestuia, conducerea Ministetrului Public vrea să-şi facă o imagine despre maniera în care informările au fost preluate de către colegii de la diverse Parchete.

„Unele au mers la DNA, altele au mers la Parchete din teritoriu. Am vrea să ne facem o imagine – dacă ele au fost valorificate în anumite dosare care au fost in instrumentate. Aceste informaţii au fost destul de variate despre situaţia din sistemul medical, cel mai adesea cu referire la achiziţii şi produse, nu neapărat de dezinfectanţi, medicamente, produse specifice. Această chestiune urmează să o clarificămȘ în câte dintre aceste note apărea această firmă. Eu aş putea să vă spun că există multe alte firme care apar şi care au livrat servicii şi produse medicale. Trebuie să vedem dacă au sau nu o legătură”, a conchis Augustin Lazăr.

R.D.