19.8 C
București
marți, 16 august 2022 - 6:36
No menu items!

Augustin Lazăr trage de timp pentru a termina mandatul în termenul legal

spot_img

Avocaţii lui Augustin Lazăr au cerut, la termenul de miercuri al procesului de la Curtea de Apel Bucureşti prin care acesta cere suspendarea procedurii de revocare, sesizarea Curţii Constituţionale pentru a se decide dacă Lazăr fi citat ca persoană fizică sau în calitate de procuror general.

La ora transmiterii ştirii, procesul este în desfăşurare la Curtea de Apel Bucureşti, judecătorul urmând să decidă dacă sesizează sau nu Curtea Constituţională cu această cerere.

Procesul în care se judecă cererea procurorului general Augustin Lazăr de suspendare a procedurii de revocare din funcţie a ajuns la Bucureşti, în urma deciziei dispuse de Curtea de Apel Alba Iulia. Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie. Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a fost ulterior a fost declinată Curţii de Apel Bucureşti.

Andrei Tudor