19.5 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 23:33

Augustin Lazăr, “spălat” de Inspecția Judiciară. Raportul semnat de Mihaela Focică

spot_img

Inspecția Judiciară (IJ) a stabilit că procurorul general al României, Augustin Lazăr, nu a încălcat Codul deontologic atunci când a făcut declarații pe marginea OUG13/2017.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, concluzia raportului întocmit de Inspecția Judiciară, date fiind circumstanțele și împrejurările în care s-au făcut declarațiile respective, arată că nu se poate considera că a existat o încălcare a Codului deontologic.

Raportul Inspecției Judiciare este discutat marți în cadrul Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit Antena3, raportul este semnat de inspectoarea Mihaela Focică, cea care, potrivit unei înregistrări dată publicității de luju.ro, se plânge adjunctului șefului IJ, Gheorghe Stan, că ar fi fost chemată de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și amenințată să se retragă din echipa de control care îi cerceta disciplinar pe procurorii DNA Marius Bulancea, Jean Uncheșelu şi Paul Dumitriu, în dosarul privind OUG 13.

De altfel, Inspecția Judiciară a primit o sesizare de la jurnalistul Răzvan Savaliuc în care sunt prezentate toate declarațiile procurorului general Augustin Lazăr și ale procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, pe marginea OUG 13/2017 și în care se invocă obligația de rezervă a magistraților.

R.D.