1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 7:56
No menu items!

Augustin Lazăr: Am făcut clădirea Parchetului mai prietenoasă. Caramitru le-a recitat procurorilor poezii de Eminescu

spot_img

Procurorii Parchetului General s-au delectat, miercuri, în compania actorului Ion Caramitru, care le-a rostit câteva versuri cu ocazia zilei de naștere a marelui poet Mihai Eminescu.

Inițiativa a aparținut Asociației Procurorilor din România, după cum a precizat pentru Sursa Zilei chiar procurorul general Augustin Lazăr, iar sala de consiliu a instituției a fost plină, fiind pentru participanți o „reală plăcere”.

Evenimentul se încadrează într-un plan de detensionare și relaxare a activității procurorilor, inclusiv prin instalarea unei atmosfere „prietenoase” în interiorul Parchetului General, pentru oricine îi calcă pragul.

Interesant este că actorul Ion Caramitru nu este străin de dosarele de la Parchetul General, el însuși fiind parte în anchetele procurorilor, fie că a fost cercetat în baza unor plângeri, din vremea mandatului de ministru al culturii, fie ca victimă în dosarul Revoluției, recent redeschis.

Fiind 15 iunie, ziua Luceafărului poeziei românești, ne-am gândit, și a fost ideea Asociației Procurorilor din România, să-l invităm pe maestru să ne recite ceva semnificativ din opera lui Mihai Eminescu. A reușit să facă o atmosferă așa, de căldură, să umanizeze, altfel atmosfera era mai tensionată… sau să nu zic tensionată, cu diverse energii în ea și a inițiat o energie pozitivă culturală. A dat, ca să zic așa, un refresh spiritual-cultural, ceea ce este bine. Oricum ne-am propus să facem mai multe activități de accest gen. Anterior, colegii noștri au pus tablouri pe holurile Parchetului, pentru că, știți, nu erau tablouri înainte, au făcut clădirea mai prietenoasă, iar noi ne-am propus să o facem și mai prietenoasă, să inspirăm, așa, un spirit cultural

Augustin Lazăr
procuror general

Cât despre dosarele în care Ion Caramitru este sau a fost parte, Augustin Lazăr nu vede nicio legătură. „Nu are nicio legătură una cu alta și orice problemă se va rezolva conform legii. Nu ne e teamă de cultură, de cadru legal și de lucrurile pozitive”, a spus procurorul general.

Andi Topală