10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 6:57
No menu items!

AUDIO. „Mă bagă ăştia în puşcărie, autiştii dracu!”, educatoarea înregistrată în timp ce amenința și lovea copiii

spot_img

Mediul educațional din Ploiești este zguduit, în aceste zile, de înregistrările șocante care au dezvăluit comportamentul abuziv al unei educatoare din cadrul Grădiniței nr. 47 din Ploiești. Cazul dezvăluit de Antena 3 prin care o educatoarea urlă efectiv la un copil și îl amenință că îi va pune pe ceilalți copii să-l bată a trezit revolta părinților, dar și a poliției care s-a autosesizat. 

Politiștii din Prahova au început cercetările în cazul educatoarei care ar fi agresat verbal și psihic copiii de grădiniță. „În urma apariţiei în spaţiul public a unei înregistrări din care reiese că un cadru didactic ar fi agresat verbal un preşcolar în cadrul unei grădiniţe din municipiul Ploieşti, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară s-au sesizat din oficiu, efectuând cercetări în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale în consecinţă”, anunţă Inspectoratul de Poliţie Prahova, citat de News.ro.

Într-o a doua înregistrare care pare să fie cu aceeași educatoare, un copil încearcă să-i spună altei educatoare că a fost agresat.„Ia auzi, zice că l-a bătut doamna Mirela, eşti nebună? Cum, mă, să te bată doamna Mirela? Cine te-a bătut, mă? Cine? Zi ce ai zis adineauri! De ce ai zis doamna Mirela? Te-a bătut doamna Mirela? Chem poliţia? Da? Mă, ţie nu ţi-e ruşine, vrei să chem poliţia?”, spune educatoarea.Când copilul răspunde „Nu”, educatoarea continuă: „Ba da, chem, că minţi! Cum poţi să minţi aşa ceva? Ia uite, fată, că mă bagă ăştia în puşcărie, autiştii dracu!”

Părinții consternati s-au adresat conducerii grădiniței pentru a semnala comportamentul abuziv al educatoarei, însă până acum nu s-a luat nicio măsură în acest sens. Situația este cu atât mai gravă cu cât se pare că și alte cadre didactice din aceeași grupă adoptă metode similare de disciplinare brutală, arată sursa citată. Unul dintre părinți a declarat că educatoarele chiar au cerut sprijin și susținere, după ce scandalul a ieșit la iveală.

D.Constantin