16.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 20:13

Audieri maraton în cazul jurnaliștilor bătuți în pădure. 11 bărbați au dat explicații

spot_img

11 persoane din cele 20 implicate în bătaia jurnaliștilor și a activistului de mediu au fost duse la audieri și au dat explicații despre cele petrecute. Cinci dintre suspeți sunt pădurari. Cele trei victime, care au venit în București și au depus plângere, filmau pentru un documentar când au fost atacate și bătute crunt de 20 de bărbați printre care proprietarul pădurii și șeful ocolului silvic.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a susținut, într-o declarație de presă, că victimele “au oferit informații vagi cu privire la agresori”, dar aceştia au fost depistaţi prin mijloace specifice:

“S-au identificat și depistat deja 11 persoane implicate în eveniment care au fost conduse la sediul poliției în vederea audierii și stabilirii participației fiecăreia dintre persoanele implicate.

Polițiștii s-au sesizat din ofiiciu și au întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere.

Cu persoanele vătămate s-a relaționat permanent, ne-am asigurat că starea lor de sănătate este una bună, și având în vedere că au venit în București au fost îndrumate să depună o plângere prealabilă, necesară pentru punerea în mișcarea a acțiunii penale.”

Ministrul Mediului a condamnat atacul, iar zeci de organizaţii neguvernamentale cer o anchetă urgentă în acest caz. Reamintim, regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, regizorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Boșutar au fost bătuți de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din zona Dornelor, Suceava, unde filmau pentru un documentar internațional despre tăierile ilegale de pădure.

                                                                                                     C.D.