1.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 22:37
No menu items!

Auchan cumpără hipermarketurile REAL din România, Polonia, Rusia şi Ucraina

spot_img

 

Auchan

Grupul Auchan a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, achiziţionarea de la Metro Group, pentru 1,1 miliarde euro, a hipermarketurilor Real deschise în patru ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România.

În acest sens vineri a fost semnat acordul dintre Grupul Auchan şi distribuitorul german Metro Group, urmând ca Auchan să preia activităţile operaţionale şi activele imobiliare corespondente ale filialelor Grupului Metro în Polonia, România, Rusia şi Ucraina.

Pentru încheierea operaţiunii mai este necesară obţinerea aprobării din partea autorităţilor competente ale concurenţei din fiecare ţară vizată şi va fi finalizată, sub această rezervă, în 2013.

“Pe viitor, hipermarketurile Real din Europa Centrală şi de Est vor funcţiona sub marca Auchan. Vânzarea hipermarketurilor Real Europa de Est către Grupul Auchan vizează 91 de hipermarketuri Real în Polonia, Rusia, România şi Ucraina, precum şi 13 galerii comerciale în Rusia şi România”, se precizează în comunicatul de presă.

Grupul Auchan este al 12-lea grup de distribuţie din lume  şi  este prezent în 12 ţări având 269.000 colaboratori. Compania este organizată în cinci divizii: hipermarketuri (655 magazine integrate şi 23 în mandate de gestiune, asociate şi în franciză), supermarketuri (767 integrate şi 1.665 în franciză sau asociate), divizia imobiliară (Immochan), bancă (Oney Banca Accord) şi e-commerce, cărora li se adaugă alte activităţi şi direcţii de creştere.

Cifra de afaceri a Grupului Auchan a fost în 2011 de 44,4 miliarde euro fără taxe, din care 55% a fost realizată în afara granițelor Franţei, iar în anul fiscal 2011 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 11,2 miliarde euro. C.I.