14.6 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 4:48
No menu items!

Au returnat cu sacoșa banii delapidați de la Federația Română de Ciclism

spot_img

Secretarul general şi trezorierul Federaţiei Române de Ciclism au dus, miercuri seară, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române o sacoşă în care se afla echivalentul în euro al 350.000 de lei, sumă pe care au recunoscut că au delapidat-o din bugetul federației

poze_bani

Secretarul general al Federației Române de Ciclism, Vasile Selegean, şi trezorierul Bogdan Floareş au dus, miercuri seara, la Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Române, o sacoşă în care se afla echivalentul în euro al 350.000 de lei, bani pe care cei doi ar fi recunoscut că i-au delapidat din bugetul instituţiei.

Selegean și Floareș au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub acuzațiile de abuz în serviciu, delapidare, fals sub semnătură privată şi uz de fals.

Cei doi fuseseră ridicaţi şi duşi la audieri, marţi, însă au fost lăsaţi să plece. Miercuri, au fost chemaţi din nou, pentru audieri, la sediul Poliţiei Române, unde au adus 350.000 de lei, într-o sacoşă.

poze_bani2

Poliţiştii Direcţiei de Investigarea Fraudelor au descins, marţi, la sediul Federaţiei Române de Ciclism, în dosarul ce vizează o presupusă fraudare a banilor alocaţi pentru deplasarea lotului naţional la un campionat mondial organizat în SUA.

Anchetatorii au făcut trei percheziţii, dintre care una la sediul Federaţiei Române de Ciclism, în urma cărora şapte persoane au fost ridicate şi duse la audieri.

Poliţiştii îi suspectau pe reprezentanţii FRC că au cheltuit banii alocaţi de Ministerul Tineretului şi Sportului pentru deplasarea şi cazarea sportivilor pe achiziţionarea unor bunuri la suprapreţ, provocând astfel un prejudiciu estimat la 650.000 de lei (din care 350.000 reprezenta suma delapidată, iar diferența până la 650.000 de lei reprezenta prejudiciul cauzat bugetului de stat).

Mai exact, deşi niciun sportiv român nu a participat la competiţia din SUA, preşedintele şi secretarul FRC ar fi cheltuit peste 100.000 de euro, bani pe care i-au folosit ca să achiziţioneze la suprapreţ rechizite, hârtie igienică şi detergenţi, susţin anchetatorii.

Aceste bunuri ar fi fost vândute de către 27 de societăţi comerciale, care nu ar fi înregistrat tranzacţiile în contabilitate, administratorii acestor firme fiind cercetaţi pentru evaziune fiscală.

R.D.