1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 1:15
No menu items!

Au omorât un bătrân pentru a-l jefui și au fost arestați după cinci ani

spot_img

catuse

Doi bărbaţi au fost arestaţi vineri pentru 30 de zile, după ce, în urmă cu cinci ani, au tâlhărit un bătrân în vârstă de 78 de ani din Găeşti-Dâmboviţa. Victima a murit apoi la spital din cauza rănilor provocate de cei doi.

Oficialii Parchetului General au precizat, într-un comunicat de presă, că Valeriu-Mugurel Ştirbu şi Gheorghe-Ciprian Iordache au intrat în locuinţa victimei în noaptea de 20 spre 21 aprilie 2009, agresând-o în mod repetat şi provocându-i, astfel, multiple leziuni la cap. În urma leziunilor suferite, bătrânul a fost transportat la spital unde, pe 17 iunie 2009, a decedat.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a reieşit că mobilul săvârşirii infracţiunii la constituit însuşirea de către cei doi inculpaţi a unei importante sume de bani aparţinând victimei, provenită din lichidarea unui cont bancar“, arată Parchetul General.

Procurorii mai precizează că raportul medico-legal de necropsie întocmit în cauză a concluzionat că moartea bătrânului a fost violentă “şi s-a datorat insuficienţei organice multiple, consecinţa unui traumatism cu fractură de piramidă nazală, fracturi cominutive de maxilar, hemoragie meningeală, contuzie cerebrală şi toracică cu fracturi costale hemitorace bilateral“.

R.D.