30.8 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 14:03
No menu items!

Au mai rămas două săptămâni pentru schimbarea cauciucurilor de vară

spot_img

microbuz

Schimbul anvelopelor de vară se desfășoară, potrivit reglementărilor în vigoare, în perioada 31 martie – 9 mai, iar respectarea perioadei de schimb are un impact pozitiv asupra siguranței în trafic, potrivit reprezentanților LeasePlan.

”Utilizarea unui set adecvat de anvelope contribuie la creşterea randamentului de deplasare al mașinii, menţine un consum optim de carburant și reduce substanțial riscul de accidente. Potrivit reglementărilor în vigoare, schimbul anvelopelor de vară se desfăşoară în perioada 31 martie – 9 mai, lucru valabil şi în cazul flotei LeasePlan”, arată reprezentanții companiei de leasing operațional.

Potrivit acestora, respectarea perioadei de schimb are un impact pozitiv asupra siguranţei în trafic, rularea cu anvelope de iarnă la temperaturi de peste 7 grade conducând la încălzirea rapidă a acestora şi implicit la un risc mai mare de derapaj şi creşterea distanţei de frânare.

De asemenea, este important să se respecte perioada de schimb pentru eficientizarea schimbului de anvelope şi evitarea aglomeraţiei din service-uri. Cei care intenționează să facă modificarea anvelopelor în aceste zile trebuie să urmeze câteva etape.

În primul rând, în momentul schimbării trebuie să se noteze într-un carnețel kilometri parcurși cu anvelopele de iarnă și să se scrie cu creta pe ele poziția fiecăreia, adică pe ce roată au fost folosite.

Să nu se folosească aceleași jante pentru ambele feluri de anvelope, pentru că la transbordare se riscă distrugerea lor. Cele pentru vară nu trebuie să aibă nicio urmă de rugină pe ele. Tot în cazul acestora nu trebuie să fie folosite ventilele vechi, ci unele noi.

Pentru ca cele de iarnă să se păstreze cât mai bine trebuie să fie curățate, spălate, uscate și apoi să se dea cu pudră de talc pe ele. De asemenea, trebuie ferite de căldură și nu trebuie așezate una peste alta pentru a nu se deforma.

Anvelopele de vară trebuie verificate pentru a nu avea umflături, fisuri sau tăieturi. După montare se verifică și se reglează paralelismul și unghiurile de convergență.

C.C.