17.6 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 14:10

Au început negocierile pentru un posibil guvern Cioloș II

spot_img

Florin Cîțu (PNL), Kelemen Hunor (UDMR) și Varujan Pambuccian (minorități naționale) au ajuns, miercuri după-amiază, la sediul central PNL din Aleea Modrogan, la întâlnirea cu premierul desemnat, Dacian Cioloș (USR). Liderii partidelor politice care ar putea reface coaliția de guvernare au evitat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor. 

Cîțu a ajuns primul la întâlnire, îmbrăcat relaxat, cu geacă din piele și șapcă și a refuzat să facă declarații. 

Kelemen Hunor a spus doar: “Vedem”, mesaj transmis și de Varujan Pambuccian. 

Dacian Ciolos vrea refacerea Coaliției, după ce Uniunea a dat jos Cabinetul din care a făcut parte, susținând acum că e nevoie de un Guvern stabil. Pentru asta are nevoie și de o majoritate în Parlament, pe care încearcă să o facă cu foștii parteneri de guvernare. 

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a confirmat, marți seară, că va lua parte la ședința în care Dacian Cioloș a convocat PNL, UDMR şi grupul minorităţilor.

“Vom asculta cu atenție oferta președintelui USR: programul de guvernare, calendarul obiectivelor din programul de guvernare și propunerea de cabinet, și vom decide dacă vom susţine noul Guvern abia mai târziu. Următorul șef al Guvernului ar trebui să trateze patru domenii importante ca prioritate: trebuie să lupte cu al patrulea val al pandemiei, să rezolve problema prețurilor la energie, să pregătească bugetul de stat pentru 2022 și proiectele întreprinse în cadrul PNRR”, a transmis Kelemen Hunor.

Premierul propus Dacian Cioloș a anunțat, marți, că urmează să se întâlnească cu liderii de la PNL, UDMR și ai minorităților, fiind hotărât să negocieze pentru formarea noului Guvern. El a afirmat că discuțiile pot avea loc oriunde, “chiar și la un bar în oraș”.

Raluca Dan