14.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 23:40

Au început jocurile politice și în USR PLUS. Demers pentru susținerea celui de-al treilea candidat la șefia partidului, în Piața Victoriei

spot_img

Irinel Darău, cel care și-a anunțat intenția de a prelua șefia USR PLUS, intrând în cursă cu Dan Barna și Dacian Cioloș, a început să-și facă simțită prezența în spațiul public.

Marți, în Piața Victoriei, loc simbol pentru protestele împotriva guvernării anterioare, o grupare din USR PLUS a lansat platforma ”Împreună”, o alternativă la candidaturile lui Dan Barna și Dacian Cioloș pentru șefia USR PLUS.

La eveniment au luat cuvântul viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu, deputatul Mihai Polițeanu, coordonatorul regiunea centru a USR Tineret, Ilinca Ghiza, deputatul Cătălin Teniță și senatorul Irinel Darău, dar și primarul Brașovului Allen Coliban și europarlamentarul Nicu Ștefănuță.

Toți au adus în discuție nevoia de înfăptuire a reformelor promise electoratului USR PLUS în campaniile electorale, mai ales cele din Justiție, dar și nevoia formării unei noi generații de politicieni. Inițiatorii platformei au subliniat nevoia de a avea un partid unit și renunțarea la etichete precum ”barnist” sau ”cioloșist” ori ”userist” sau ”plusist”.

Mihai Polițeanu, fost apropiat al Monicăi Macovei, a declarat că USR PLUS nu a avut curaj și că de multe ori a dat dovadă de servitute în fața PNL și UDMR, amintind că ”perioada de miere între electorat și Guvern s-a terminat”.

La rândul lui, candidatul Irinel Darău a transmis că USR PLUS a obținut la ultimele alegeri jumătate față de scorul obținut la europarlamentare, spunând că previziunile ”sunt îngrijorătoare”.

                                                                                                                    Adina Silav