23.6 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 18:58

Au început înscrierile pentru Sibiu Rally Challenge

spot_img

sibiu

Organizatorii festivalului Sibiu Rally Challenge au anunțat joi că au început înscrierile pentru cele patru categorii, printre care și o etaăpă a Campionatului Național de Raliuri.

Sibiu Rally Challenge este un festival dedicat sporturilor cu motor, programat în perioada 20-23 august, care cuprinde categoriile Sibiu Rally, Sibiu Classic Challenge, Sibiu Rally Challenge și Sibiu Rally Legends, potrivit unui comunicat de presă.

”Ne dorim să atragem la start veterani ai acestui sport, piloți tineri cu posibilități financiare reduse, dar și mașini clasice care au scris istoria acestui sport”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Sibiu Rally este etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri și va avea un traseu cu o lungime de 82,74 km compus din opt probe speciale. În prima zi se vor parcurge specialele Păltiniș și Vălari, ultima în nocturnă. În ziua a doua atracția principală va fi Transfăgărășanul, care va fi parcurs de patru ori: de două ori în urcare și de două ori în coborâre, la care se adaugă o probă specială complet nouă cu o lungime de 10,5 km.

Sibiu Classic Challenge este o competiție de regularitate deschisă mașinilor clasice, organizată în parteneriat cu Retromobil Club România, și are două categorii: Clasic și Sport.

Sibiu Rally Challenge este o categorie deschisă tuturor piloților care dețin o mașină de competiție, gândită în special pentru piloții din Campionatul Național de Viteză în Coastă, dar nu numai, care vor parcurge doar o parte din traseu, incluzând specialelele Păltiniș și Transfăgărășan, cele mai importante ale evenimentului.

Sibiu Rally Legends este o secțiune deschisă mașinilor de raliu care au făcut istorie de-a lungul timpului pe probele speciale și se va desfășura pe același traseu ca și etapa din Campionatul Național.

”Obiectivul principal este să atragem cât mai mulți spectatori în punctele cheie ale evenimentului: Piața Mare din Sibiu, Păltiniș și Transfăgărășan. Apoi vrem să oferim tuturor piloților un cadru în care să concureze indiferent de bugetul pe care-l au la dispoziție și să creăm un festival dedicat sporturilor cu motor care să crească an de an și să atragă nume din ce în ce mai importante”, a mai spus Itu.

sibiu2