17.5 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 6:16
No menu items!

Au început grevele și în Justiție. Tribunalul Buzău își suspendă activitatea în semn de protest

spot_img

Tribunalul Buzău îşi va suspenda activitatea, în perioada 6-9 iunie, în semn de protest faţă de modificările anunțate la pensiile speciale, conform statutului magistratului.

Activitatea va fi suspendată în perioada 6-9 iunie, cu excepția ședințelor de judecată în cauze în care sunt judecate persoane în stare de detenţie, pentru măsuri preventive, drepturi şi libertăţi, ordine de protecţie, ordonanţe preşedinţiale sau probleme legate de minori şi familie.

Tribunalul Buzău a precizat că va organiza o nouă adunare a judecătorilor pe 8 iunie ”pentru reanalizarea situaţiei care a generat protestul”.

Adunarea generală a judecătorilor din Buzău anunță, de asemenea, că susțin activitățile de protest pe care le vor întreprinde angajații din cadrul personalului auxiliar de specialitate şi personalul conex din instanţe faţă de proiectul de lege privind pensiile de serviviciu.

„Solicită imperativ ca orice soluţie legislativă să fie urmarea dialogului loial între puterea judecătorească şi cea legislativă, pentru găsirea unor rezolvări care respectă predictibilitatea, garanţiile constituţionale şi demnitatea statutului de judecător.

Solicită ferm ca modificările legislative preconizate să nu afecteze drepturile magistraţilor aflaţi în funcţii şi orice eventuală modificare a vârstei de pensionare să producă efecte exclusiv în privinţa judecătorilor recrutaţi sub imperiul noilor reglementări ce trebuie, în mod imperativ, corelate cu ritmul îmbunătăţirii condiţiilor de muncă”, se arată în comunicatul judecătorilor din Buzău.

Marilena Nedelcu