12.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 0:51

Au început alegerile interne în PNL. Florin Cîțu, aluzii cu atac la Ludovic Orban

spot_img

De la 1 iulie au început alegerile interne în PNL, primul județ care își alege șeful filialei fiind Suceava. Aici a venit premierul Florin Cîțu, joi, iar contracandidatul său, actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, și-a anunțat prezența la alegerile din filiala sector 1 București, tot joi, la ora 18. 

Florin Cîțu și-a început campania prin atacuri din ce în ce mai directe la adresa lui Orban. El a declarat la Suceava că miza acestor alegeri este viitorul partidului național liberal, mai ales că 2024 este an electoral.

„Aceste alegeri nu sunt nici despre persoana mea sau despre ceialalți contracandidați – care mai sunt ei.

Sunt despre rolul pe care îl va juca PNL în viitor. Urmează 4 rânduri de alegeri în 2024, iar inamicul nostru este PSD. Cu PSD ne vom confrunta. De aceea, n-aș putea să mă gândesc să îmi dau jos propriul guvern pentru ca după aceea să fac o alianță cu PSD. Niciodată nu voi face o alianță cu PSD”, a mai declarat Florin Cîțu la Suceava.

Aluzia premierului este la declarația lui Ludovic Orban de zilele trecute, când a anunțat că cel care va câștiga președinția PNL trebuie să fie și premierul României.

“Cel pe care îl vor alege cei 5.000 de delegați ai partidului la congres ca președinte PNL, într-adevăr, trebuie să fie și premierul României. Și aici puteți să comparați între cei doi candidați, inclusiv pe modul în care au condus guvernul. Și în alegerea pe care o faceți, să hotărâți și cine va fi prim-ministrul PNL după acest congres”, a declarat Ludovic Orban la Piatra Neamț, într-o conferință de presă.

Congresul PNL are loc pe 25 septembrie, până la acea dată fiind în desfășurare alegerile pentru șefii filialelor din toată țara.

Marilena Nedelcu