15 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 8:47
No menu items!

Au furat bustul lui Grigore Alexandrescu

spot_img

Furt neobișnuit în Târgoviște. Bustul poetului Grigore Alexandrescu, dezvelit în anul 1914 şi aşezat în faţa casei unde acesta s-a născut, a fost furat. Poliţiştii au declanşat o anchetă pentru identificarea şi prinderea hoţilor.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, statuia era amplasată în faţa casei din Târgovişte unde s-a născut poetul, lângă clădirea în care acum funcţionează Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, iar singura cameră de luat vederi din zonă nu era conectată la sistem în momentul producerii furtului.

Bustul lui Grigore Alexandrescu a fost realizat în bronz de artistul I. Pavelescu-Dima şi aşezat în faţa casei unde s-a născut poetul, pe strada care în prezent îi poartă numele.

Grigore Alexandrescu a văzut lumina zilei în 22 februarie 1810, la Târgovişte. El a debutat cu poezii publicate în „Curierul Românesc” condus de Ion Heliade Rădulescu. Alexandrescu a scris şi fabule, printre cele mai cunoscute „Câinele şi căţelul”, „Boul şi viţelul”, „Dreptatea leului”, „Vulpea liberală”. Acesta a murit la 25 noiembrie 1885, la Bucureşti.

D.M.