23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 18:47
No menu items!

Atenție unde vă ascundeți de caniculă! Doi turiști au murit pe munte în 24 de ore. De ce luna august este cea mai dificilă

spot_img

Două persoane au murit pe munte, în ultimele 24 ore, în timp ce 18 turiști aflați în pericol au fost salvați de echipele Salvamont. Potrivit salvamontiștilor, din păcate, două persoane au murit, fiind predate serviciilor de Medicină Legală.

”În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 14 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 18 persoane, dintre acestea două fiind predate către Serviciul de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital”, a transmis, sâmbătă, Salvamont România.

Cele mai multe intervenţii, respectiv trei, au vizat Salvamont Brezoi.

Din păcate, au fost si două persoane care şi-au pierdut viaţa, fiind predate IML.

Salvamontiştii anunţă că s-au mai primit 28 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Salvamont România a avertizat, în repetate rânduri, că luna august este cea mai dificilă pe munte, înregistrându-se anual din ce în ce mai multe accidente.
 
R. Dan