18.6 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 13:57

Atenție, fetelor! Însuși medicul Valeriu Gheorghiță o să vă vaccineze la maraton

Campania de vaccinare va avea o nouă vedetă. Însuși șeful CNCAV, chipeșul medic militar Valeriu Gheorghiță, va intra în rândurile personalului medical care vaccinează doritorii la maratonul anunțat în Capitală, între 7 și 9 mai.

Conform informațiilor obținute exclusiv de Sursa Zilei, chiar Valeriu Gheorghiță, în persoană, coboară la firul ierbii și se apucă de vaccinare. Astfel, coordonatorul campaniei de vaccinare va fi unul dintre medicii care va vaccina la Drive-Thru-ul organizat în Piața Constituției. Asta, după ce interesul românilor pentru vaccinare a scăzut considerabil, așa că autoritățile s-au gândit să scoată “artileria grea”.

Vaccinul care va fi administrat tuturor celor care vor veni în Piața Constituției va fi doar de la producătorul Pfizer, iar centrul va fi deschis până când România își atinge scopul principal – vaccinarea a cel puțin 10 milioane de români, până în luna septembrie.

În același timp, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională, Bucureștiul va avea parte de primul maraton al vaccinării, acolo unde centrele de vaccinare vor fi deschise 24 de ore din 24 timp ce 3 zile, în perioada 7-9 mai. Și aici obiectivul este unul ambițios: 15.000 de persoane se vor putea imuniza împotriva infecției cu SARS CoV 2.

Calculul făcut de autorități este unul simplu: 40 de fluxuri vor fi deschise la Sala Palatului, pe când, la Biblioteca Națională vor fi alte 10 fluxuri deschis non-stop. În țara noastră, în acest moment, fiecare flux are capacitatea de a vaccina 96 de persoane pe zi, ceea ce înseamnă că ajungem la ținta propusă. Există, însă, o singură variabilă, dar, de altfel, cea mai grea! Bucureștenii să se arate interesați de imunizare!

Reprezentanții campaniei de vaccinare merg pe exemplele deja consacrate și anume maratonul de la Timișoara și Drive-Thru-ul de la Deva, acolo unde, în total, peste 9.000 de români s-au vaccinat și speră ca exemplele din Ardeal să fie unele preluate și de București.

Unde mai pui că, după ce, probabil au analizat trendurile din Youtube cu privire la preferințele românilor, CNCAV se va îndrepta și către maneliști pentru a deveni un soi de influenceri în campania de vaccinare. Tot sursele noastre spun că acceptarea faptului ca maneliștii să facă parte din această campanie a fost un lucru greu de digerat de factorii decidenți dar, până la urmă, cifrele au bătut preferințele, cel puțin declarate (Rock), ale oamenilor politici.

Cora Dumitrescu