1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 4:59
No menu items!

Atenție! Cum va supraveghea Poliția și Jandarmeria minivacanța de 1 Mai

spot_img

Minivacanța de 1 Mai va fi supravegheată cu maximă rigoare și strictețe de forțele de ordine ale Ministerului Afacerilor Interne. 

Poliţia şi Jandarmeria au anunţat că, vineri, de 1 Mai, toate pădurile și alte zone de agrement vor fi supravegheate cu drone şi elicoptere. În plus, în teren vor acționa şi echipaje de agenţi însoţiţi de câini pentru a îi depista pe cei care nu respectă aceste măsuri.

Dacă în anii trecuţi, românii obişnuiau să iasă de 1 Mai la iarbă verde pentru a face un grătar şi să se bucure de natură, mâine acest lucru este complet interzis.

Poliția Român a precizat deja că „anul acesta, 1 Mai îl petrecem acasă, în familie, aşa cum am petrecut şi Sărbătorile Pascale”.

„Pentru a ne asigura că totul este în regulă, de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, domnul ministrul Vela a dispus suplimentarea efectivelor pentru această perioadă. Vorbim de peste 150 de grupe de intervenţie, formată din patru, până la zece membri fiecare grupă. De asemenea, la aceste activităţi în teren participă şi poliţia canină, jandarmeria canină şi jandarmeria călare!”, a declarat secretarul de stat Bogdan Despescu.

„De asemenea, folosim din ce în ce mai mult ceea ce înseamnă capabilitate din partea Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Colegii care se află la bordul acestor aeronave transmit informaţii forţelor din teren, celor de la sol pentru a preveni producerea unor evenimente negative”, a anunţat, la Sinteza Zilei, secretarul de stat Bogdan Despescu.

Potrivit liderului sindical din MAI, Florin Vâlnei, într-o intervenție telefonică la Antena 3, 36.000 de forțe de ordine publică vor derula controale prin parcuri, păduri și alte zone de agrement.