4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 23:11
No menu items!

Atentatul din Boston: poliția a descoperit trei noi suspecți

spot_img

foto: kmbc.com

Autorităţile americane au arestat miercuri trei persoane suspectate de complicitate cu presupuşii autori ai atacurilor din Boston, cei trei fiind acuzaţi de obstrucţionarea justiţiei.

“Încă trei suspecţi au fost arestaţi în cadrul investigaţiei privind atentatele comise la maratonul din Boston”, a comunicat poliţia din metropola americană, citată de CNN.

Unul dintre presupuşii autori ai atacului, Djokar Ţarnaev, a fost arestat imediat după atentate, fiind acuzat de organizarea şi comiterea atacurilor împreună cu fratele său, Tamerlan Ţarnaev, ucis într-un schimb de focuri cu poliţia.

Doi dintre suspecţii arestaţi miercuri dimineaţă au fost colegi de clasă cu Djokar Ţarnaev şi sunt originari din Kazahstan. Al treilea suspect arestat miercuri este cetăţean american.

Cei doi foşti colegi de clasă se numesc Azamat Tajaiako şi Dias Kadîrbaiev şi erau oricum în detenţie pentru încălcarea reglementărilor privind imigraţia. Ei sunt acuzaţi că au făcut declaraţii false în faţa anchetatorilor şi de conspiraţie pentru obstrucţionarea justiţiei.

Atentatele din Boston au fost comise pe 15 aprilie şi s-au soldat cu trei morţi şi peste 260 de răniţi.

R.D.