17 C
București
marți, 15 iunie 2021 - 19:57

Atentatul de la Arad ar avea legătură cu contrabandiștii de țigări. Omul de afaceri ar fi dat un pont poliției

spot_img

Asasinatul cu bombă de la Arad, care l-a vizat pe cel mai cunoscut om de afaceri din zonă, ar avea legătură cu contrabandiștii de țigări. Presa locală vorbește despre un pont pe care omul de afaceri Ioan Crișan l-ar fi dat poliției. În acest caz s-ar contura ipoteza unei răzbunări. Nu este singurul scenariu pe care l-ar lua în calcul anchetatorii.

Bomba pusă în mașina omului de afaceri ar putea avea o conexiune directă cu confiscarea făcută luni de polițiștii din Arad la Sâmbăteni, scrie Aradon.ro

Peste 600 de baxuri de țigări de contrabandă au fost confiscate luni, marfa fiind transportată cu un camion înmatriculat în județul Gorj, se pare.

Surprinzător, șoferul a reușit să fugă, iar oamenii legii nu i-au stabilit identitatea, oficial, nici până astăzi. Nu s-a stabilit nici măcar cui aparține automarfarul folosit la transportarea țigărilor de contrabandă!

Întâmplarea suspectă de luni este acum pusă în legătură directă cu explozia mașinii omului de afaceri, Ioan Crișan.

Există voci care spun că omul de afaceri a vândut pontul cu transportul de țigări oamenilor legii.

Alte voci spun că TIR-ul a poposit în curtea firmei lui Ioan Crișan. Ultima variantă are legătură cu o precizare din comunicatul remis marți de IPJ Arad, pe tema țigărilor confiscate de polițiști, precizare care făcea referire la faptul că autotrenul care transporta țigările a fost mutat în curtea unei societăți comerciale.

“Iată și comunicatul de marți: “În dimineața zilei de 24 mai, polițiștii Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Mândruloc, un autocamion în cuplu cu semiremorcă. În momentul legitimării, șoferul autotrenului a fugit de la fața locului, autotrenul fiind transportat în incinta unui operator economic. Existând suspiciuni cu privire la bunurile transportate, au fost solicitați polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, fiind descărcați 14 europaleți care, aparent, conțineau borcane de sticlă. După îndepărtarea borcanelor, așezate pe partea exterioară a europaleților, au fost găsite 323.298 pachete (6.465.960 fire) de țigări de contrabandă, netimbrate. Întreaga cantitate de țigarete precum și mijlocul de transport au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă”.