5.3 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 18:12
No menu items!

Atentatorii de la maratonul din Boston: Procurorii americani fac legătura între Tamerlan Ţarnaev şi o triplă crimă

spot_img

Tamerlan Ţarnaev

Procurorii din Boston au făcut legătura pentru prima dată între Tamerlan Ţarnaev, unul dintre presupuşii autori ai atentatelor de la maratonul din Boston, şi o triplă crimă care nu a fost elucidată.

Într-un document al justiţiei, ei evocă mărturiile unui tânăr de origine cecenă, ucis în mai de poliţie în timpul unui interogatoriu în Florida, Ibraghim Todaşev. „Potrivit lui Todaşev, Tamerlan Ţarnaev a participat la tripla omucidere din Waltham”, scriu procurorii, citați de Mediafax.

Crima, care nu a fost elucidată, a avut loc la 11 septembie 2011, la periferia de vest a Bostonului. Trei bărbaţi au fost găsiţi strangulaţi într-un apartament, acoperiţi cu marijuana.

Documentul care îl incriminează pe Tamerlan Ţarnaev, ucis la vârsta de 26 de ani în schimburi de focuri cu poliţia după dublul atentat din Boston, datează din 21 octombrie. Acesta face parte din schimburile de date dintre procurori şi apărarea fratelui său Djohar, rămas singurul acuzat în atentatele de la Boston, soldate cu trei morţi şi 264 de răniţi în cadrul maratonului din 15 aprilie. Djohar Ţarnaev, în vârstă de 20 de ani, riscă pedeapsa cu moartea, menționează aceeași sursă.

Acest document semnat de procurorul federal din Massachusetts Carmen Ortiz, consideră “prematur” să transmită apărării lui Ţarnaev informaţii despre această triplă omucidere, recunoscând că informaţiile privind “trecutul criminal al fratelui său” ar putea fi “pertinente” dacă se va cere pedeapsa cu moartea împotriva lui Djohar Ţarnaev.

Ibraghim Todaşev îl cunoştea pe Tamerlan Ţarnaev cu care a practicat arte marţiale. În ziua morţii sale, surse din cadrul poliţiei au afirmat că acesta şi-a recunoscut implicarea în tripla crimă şi că l-a incriminat, de asemenea, pe Ţarnaev. “A recunoscut, dar nu a semnat nimic”, a declarat o sursă din cadrul poliţiei.

C.A.