9.8 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 17:53
No menu items!

ATENTATELE din Rusia: Cinci zile de doliu la Volgograd

spot_img

russia-terrorist-attack-victims-airlifted-to-moscow

Guvernatorul regiunii Volgograd, Serghei Bojenov, a decretat luni cinci zile de doliu pe teritoriul acestei regiuni din sud-vestul Rusiei, în memoria victimelor celor două atentate comise în mai puțin de 24 de ore – duminică și luni dimineață – în centrul administrativ al regiunii, Volgograd, soldate cu mai bine de 30 de morți și 70 de răniți, informează agenția de presă Ria Novosti.

În acest sens, s-a dispus anularea tuturor evenimentelor cu caracter de divertisment, iar posturilor de televiziune locale li s-a recomandat să-și adapteze programul de Revelion în conformitate cu ultimele evenimente sângeroase, atribuite grupărilor islamiste care operează în Caucazul de Nord, din vecinătate.

Inițial, administrația locală decretase trei zile de doliu — 1-3 ianuarie 2014 — după primul atentat, însă situația s-a modificat luni, când un kamikaze și-a detonat explozibilul într-un troleibuz în apropiere de piața centrală a orașului.

“Doliul va dura cinci zile și, începând de astăzi (30 decembrie), drapelele vor fi coborâte în bernă la toate instituțiile publice”, a declarat un oficial regional, citând o declarație a guvernatorului. Acesta s-a deplasat de urgență la Moscova, pentru a se întâlni cu președintele Vladimir Putin în vederea stabilirii măsurilor de securitate.

C.A.