1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 2:20
No menu items!

ATENTATELE din Rusia: A fost descoperit capul femeii care a comis atacul din Volgograd

spot_img

oksana _ aslanova

Femeia care s-a detonat duminică într-o gară din Volgograd (sud-vestul Rusiei), omorând cel puţin 18 persoane, rănind alte câteva zeci și intensificând temerile cu privire la securitatea Jocurilor Olimpice de la Soci, este Oksana Aslanova, capul acesteia fiind descoperit la locul atacului.

Potrivit site-ului lifenews.ru, atacatoarea a fost decapitată de suflul exploziei.

“Aslanova a fost măritată în două rânduri cu rebeli. Cei doi foşti soţi ai acesteia au fost ucişi de către forţele ruse”, scrie site-ul, care o identifică drept o “văduvă neagră”, numele dat femeilor kamikaze.

Potrivit anchetatorilor, Oksana Aslanova a fost “asistată”, la comiterea atentatului, de un complice, identificat pentru moment doar cu numele, Pavlov.

Dată în urmărire din iunie 2012, Aslanova era prietena altei femei-kamikaze, care a ucis şase persoane la Volgograd, în octombrie, detonându-se într-un autobuz plin cu studenţi, mai scrie lifenews.ru.

http://www.youtube.com/watch?v=-i0-FH4ll24

Atentatul de duminică a provocat temeri cu privire la securitatea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, care urmează să se deschidă pe 7 februarie.

Începând din 1999, Rusia a fost afectată de o serie de atentate sângeroase, multe dintre ele comise de femei-kamikaze, “armele” privilegiate ale rebeliunii islamiste.

O femeie a participat, de asemenea, la dublul atentat sinucigaş din martie 2010, comis în metroul din Moscova, în care au fost ucise 40 de persoane. În 2004, două femei originare din Caucazul de Nord au aruncat în aer două avioane de linie care tocmai decolaseră de pe aeroportul Moscova-Domodedovo, omorând 90 de persoane.

R.D.