4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:48
No menu items!

Atentatele din BOSTON: Djohar Ţarnaev a pledat nevinovat

spot_img

Atentatele din Boston: Djohar Ţarnaev a pledat nevinovat
foto: digi24.ro

Djohar Ţarnaev, tânărul în vârstă de 19 ani, acuzat de dublul atentat comis la Boston în aprilie, a pledat nevinovat, miercuri, la prima înfăţişare la tribunalul federal din oraş, informează AFP.

Audierea, „pentru punerea sub acuzare”, a durat şapte minute, în acest timp aducându-i-se la cunoştinţă tânărului musulman de origine cecenă cele 30 de capete de acuzare reţinute împotriva sa şi înregistrându-i-se declaraţia că este ”nevinovat”. Sub incidenţa a 30 de capete de acuzare, printre care cele de „folosire a unei arme de distrugere în masă care s-a soldat cu victime”’ şi ”atentat în loc public care s-a soldat cu victime”, el riscă pedeapsa cu moartea. Totdată, Ţarnaev este acuzat şi de uciderea unui poliţist în seara zilei de 18 aprilie.

Adolescentul este acuzat că a premeditat atentatele din Boston împreună cu fratele său mai mare Tamerlan, în vârstă de 26 ani, ucis la 18 aprilie într-un schimb de focuri cu poliţia în suburbia Watertown a oraşului Boston, la câteva ore după ce au fost date publicităţii fotografiile lor.

Djohar Ţarnaev, a fost arestat la 19 aprilie, grav rănit, ascuns într-o curte de la periferia Bostonului, în interiorul unei bărci, pe peretele căreia a scris câteva cuvinte care ar putea constitui o explicație a faptelor sale: ”Guvernul american îi ucide pe civilii noştri nevinovaţi. Nu mai suport să văd cum acest rău rămâne nepedepsit. Noi, musulmanii, formăm un singur corp, dacă îi faceţi rău unuia dintre noi, ne faceţi rău la toţi’. ‘Nu îmi place să ucid civili nevinovaţi. Islamul o interzice (…), dar încetaţi să-i omorâţi pe nevinovaţii noştri şi ne vom opri şi noi”.

 

C.I.