11.5 C
București
luni, 20 mai 2024 - 8:17
No menu items!

Atentatele de la 11 septembrie: Casa Albă anunță un summit privind extremismul și radicalizarea

spot_img

Jeh Johnson: „SI este gata să omoare americani nevinovați pe care-i întâlnesc, doar pentru că sunt americani”

 casa alba

Casa Albă va organiza în luna octombrie un summit privind extremismul și radicalizarea, a anunțat miercuri ministrul american pentru securitate internă, Jeh Johnson, în ajunul comemorării a 13 ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, informează joi AFP.

Referindu-se la amenințările teroriste cu care Statele Unite se confruntă în prezent, Jeh Johnson a afirmat că Statul Islamic (SI) a devenit „o organizație teroristă de prim plan pe scena mondială”, „extrem de periculoasă”, pe care „Statele Unite s-au angajat să o distrugă”.

„Deși nu avem informații credibile care să confirme faptul că SI intenționează să atace în prezent țara noastră, noi știm că SI este gata să omoare americani nevinovați pe care-i întâlnesc, doar pentru că sunt americani”, a afirmat el într-o conferință la Consiliul pentru relații externe.

Ministrul Johnson a adăugat că autoritățile americane se află „în permanență în gardă împotriva unei posibile amenințări teroriste pe teritoriul” țării.

Estimând că este vorba despre „amenințarea cea mai dificil de detectat”, ministrul a anunțat organizarea în luna octombrie, la Casa Albă, a unui summit privind „eforturile interne și internaționale pentru prevenirea extremismului violent”.

Noi trebuie să ne angajăm în lupta împotriva acestei forme de amenințare teroristă, nu putem evita asta. Suntem în poziția de a mobiliza opinia publică internațională, inclusiv lumea musulmană, cu privire la pericolele pe care le reprezintă Statul Islamic.

Jeh Johnson,ministru american pentru securitate internă

C.A.