7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 4:27

Atentate la două sedii ale Partidului Popular Democrat din Turcia

spot_img

Partidul a fost ţinta a 56 de atacuri, în doar o lună

atentat-turcia

Explozii simultane au avut loc, luni, în două sedii locale ale Partidului Popular Democrat (HDP). Acest partid este foarte atent la problema kurdă, în provinciile sudice Adana şi Marsin, relatează cotidianul “Hurriyet”, în pagina electronică.

Astfel, o explozie puternică a afectat etajul al doilea al clădirii în care se află sediul provincial al HDP în Adana, în timp ce o altă explozie a avut loc la un sediu al partidului din Mersin, potrivit agenţiei de ştiri “Dogan”. Martorii oculari au declarat că există victime.

Potrivit biroului din Ankara al HDP, explozia din Adana s-a produs în camera de depozitare, iar la Mersin un buchet de flori care a fost trimis duminică a explodat în momentul în care a fost deschis, luni.

Citându-l pe şeful poliţiei din Mersin, Rahmi Bastug, agenţia semioficială turcă “Anadolu” a anunţat că explozia din Mersin s-a produs în bucătăria sediului HDP.

Copreşedintele HDP, Selahattin Demirtas, urma să organizeze un miting electoral, luni, la Mersin, înaintea alegerilor din 7 iunie, notează Mediafax.

Incidentul este ultimul dintr-o serie de atacuri împotriva birourilor HDP din Turcia.

HDP a declarat că a fost ţinta a 56 de atacuri în doar o lună în Turcia. Printre ţintele acestor atacuri se numără 16 birouri electorale, în timp ce două atacuri au fost armate. Atacurile au avut loc în oraşe precum capitala Ankara sau Istanbul, precum şi în alte oraşe provinciale precum Aksaray, Antalya, Trabzon, Usak, Bilecik, Tokat şi Rize.

R.D.