21.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 16:16

Atentat terorist la Londra. Mașină intrată într-o mulțime

spot_img

Un atentat terorist a avut loc, sâmbătă după-amiază, în capitala Angliei, Londra, după ce un individ a intrat cu mașina într-o mulțime de oameni.

Mai multe persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat pe trotuarul din fața Muzeului de Istorie Naturală din Londra, informează sâmbătă presa locală, transmite Reuters.

Potrivit agenției de presă britanice, poliția londoneză este la curent cu incidentul de pe Exhibition Road, din vestul Londrei și cu faptul că mai multe persoane au fost rănite. Totodată, forțele de ordine au anunțat că la fața locului a fost arestat un individ.

BBC transmite doar o alertă conform căreia există informații despre un incident cu o mașină în apropierea Muzeului de Istorie Naturală din Londra.

Poliția a descris incidentul din zona South Kensington drept o coliziune și a menționat că anchetează cazul. Potrivit EFE, poliția metropolitană nu a făcut referire la un posibil act terorist. „Investigațiile pentru stabilirea circumstanțelor și a motivului sunt în curs de desfășurare”, a anunțat poliția. În declarația poliției londoneze se mai menționa că la fața locului se află agenți de poliție și că a fost solicitat și serviciul de ambulanță din Londra, care la rândul său a transmis că răspunde apelului. 

Muzeul de Istorie Naturală din Londra a scris pe Twitter că cooperează cu poliția după „un incident serios” în fața clădirii și că va furniza mai multe informații mai târziu. Totodată, un purtător de cuvânt al muzeului a declarat pentru Reuters că accesul în clădire este interzis și că cei aflați deja în muzeu sunt scoși afară printr-o ieșire secundară.

Reuters amintește că nivelul de alertă de securitate este aproape de maxim, ceea ce înseamnă că un atac al unor militanți este considerat foarte probabil, iar în acest an au avut loc deja cinci atacuri, în trei dintre ele fiind implicate vehicule. 

În martie, un bărbat a intrat cu mașina în trecători pe podul Westminster din Londra, ucigând patru persoane, iar apoi a înjunghiat mortal un polițist de la Parlamentul britanic.

Trei militanți islamiști au intrat în trecători cu mașina pe podul din Londra, în iunie, după care au înjunghiat la întâmplare oameni în restaurantele și barurile din zonă, ucigând opt persoane, iar în aceeași lună o camionetă a intrat în mulțimea de credincioși din apropiere de o moschee din nordul Londrei, atacul soldându-se cu un mort.

Emanuel Stan