23.7 C
București
sâmbătă, 31 iulie 2021 - 9:24

ATENTAT TERORIST LA ISTANBUL. 41 de morți și 239 de răniți / VIDEO

spot_img

Cel mai recent bilanț al autorităților turce menționează 41 de morți și 239 de răniți. 13 dintre victime sunt cetățeni străini, potrivit BBC.

Mai mulți teroriști sinucigași s-au detonat în aeroportul Ataturk din Istanbul. Un bilanț inițial al autorităților turce, citat de CNN, arăta că cel puțin 36 de persoane au fost ucise și 147 rănite.

Guvernatorul din Istanbul a declarat pentru un post de televiziune local că autoritățile suspectează că trei teroriști s-au detonat. “Încercăm să reluăm activitatea în aeroport cât se poate de repede”, a explicat Vashin Sahin.

Drumurile din jurul aeroportului au fost închise după atacul terorist și mai multe ambulanțe au fost mobilizate pentru intervenție.

Primele indicii conduc spre gruparea jihadistă Stat Islamic (Dáesh) ca autor al atacului terorist, conform premierul turc, Binali Yildirim.

Într-o declarație făcută chiar la locul tragediei, transmisă în direct de NTV și citată de EFE, prim-ministrul turc a indicat Dáesh ca responsabil probabil al atentatului, a negat existența unor falii de securitate și a arătat că atacul a fost mai grav pentru că atentatorii au avut arme automate.

Potrivit AFP, Binali Yildirim a explicat că cei trei kamikaze au deschis focul asupra pasagerilor cu pistoale-mitralieră înainte de a se arunca în aer.

Premierul turc a adăugat că traficul aerian a fost reluat începând de la ora 03.00 locală (00H00 GMT).

Aeroportul Ataturk din Istanbul este al treilea cel mai aglomerat aeroport european, cu 61,8 milioane de pasageri în 2015, care leagă Europa de Asia.

R.D.

foto: Gulliver/Getty Images