1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 8:13
No menu items!

Atentat terorist la Aeroportul Ataturk din Istanbul. Cel puțin 28 morți. FOTO/VIDEO

spot_img

Un atentat terorist de amploare a fost comis la Aeroportul Internațional Ataturk, din Istanbul (Turcia).

Două explozii și focuri de armă au fost auzite la Aeroportul Internațional Ataturk din Istanbul. Cel puțin 28 de morți și peste 60 de răniți s-au înregistrat, potrivit primului bilanț, de la ora 0.30, ora României.

Potrivit postului de radio turc NTV, mai multe persoane au fost rănite. Un martor a declarat postului turcesc afiliat CNN că focuri de armă s-au auzit din parcarea aeroportului. Taxiurile au fost văzutetransportând oameni răniți de la aeroport la spitalele din apropiere.

Potrivit unor martori citați de această televiziune, două explozii au zguduit terminalul, provocând panică printre pasageri. Exploziile ar fi fost provocate de bombe detonate înainte de intrarea la punctele de control. „Au fost foarte puternice, toată lumea a intrat în panică și a început să fugă în toate direcțiile”, a spus unul dintre aceștia la CNN-Türk.

Numeroși polițiști au stabilit un perimetru de securitate la locul incidentului, potrivit imaginilor prezentate la televizor.

https://www.youtube.com/watch?v=ux6MiCuvic8

Ministrul turc al justiției, Bekir Bozdag, a precizat că cel puțin zece persoane au fost ucise în acest atentat-sinucigaș.

Potrivit martorilor, două persoane s-au aruncat în aer în aeroport în fața punctelor de control de la terminalul de sosiri, după ce poliția a deschis focul asupra lor.

Emanuel Stan