9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 9:16

Atentat la granița Turciei cu Siria. Cel puțin 27 de morți și 100 de răniți / UPDATE

spot_img

Orașul Suruc, unde s-a produs deflagrația, se află în sud-estul Turciei, la aproximativ 10 kilometri de orașul sirian Kobani

suruc_turcia

  • UPDATE

27 de persoane au fost ucise și aproximativ 100 rănite în puternica explozie produsă luni într-un centru cultural din orașul turc Suruc, în apropierea graniței cu Siria, însă numărul victimelor ar putea crește, a anunțat Ministerul de Interne, transmit Reuters și Anadolu.

Ministerul a făcut apel la calm după “atacul terorist care a lovit unitatea și integritatea țării”.

Potrivit Anadolu, vicepremierul Numan Kurtulmus, ministrul de interne Sebahattin Ozturk și ministrul muncii Faruk Celik se îndreaptă spre Suruc.

Suruc se află în sud-estul Turciei, la circa 10 km de orașul sirian Kobani.

Televiziunile au prezentat imagini cu cadavre întinse sub copaci în grădina centrului cultural.

“Am văzut mai mult de 20 de cadavre. Cred că numărul răniților depășește 50. Încă sunt urcați în ambulanțe”, a declarat un martor pentru Reuters, prin telefon. “A fost o explozie uriașă, toți suntem în stare de șoc”, a adăugat același martor.

Potrivit lui Pervin Buldan, deputată a partidului prokurd HDP, de opoziție, responsabili locali investighează posibilitatea unui atentat sinucigaș.

Explozia s-a produs în timp ce tineri turci și kurzi erau adunați la centrul cultural, de unde urmau să plece într-o excursie la Kobani, peste granița cu Siria, de unde forțele kurde siriene i-au alungat luna trecută pe jihadiștii Statului Islamic, a explicat deputata.

O puternică explozie s-a produs luni într-un centru cultural din orașul turc Suruc, în apropierea graniței cu Siria, provocând cel puțin 10 morți și între 20 și 25 de răniți, transmite Reuters, citând oficiali de securitate.

Nu se știe deocamdată care a fost cauza exploziei. Suruc se află în sud-estul Turciei, la circa 10 km de orașul sirian Kobani.

R.D.