6.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 8:27

Atentat la Consulatul Italiei din Cairo: Un mort și patru răniți

spot_img

Niciun italian nu se află printre victime

 cairo

O persoană a fost ucisă și alte patru au fost rănite, sâmbătă, într-un atentat care a avut loc la Consulatul Italiei din Cairo.

Oficialii egipteni au afirmat că, potrivit elementelor preliminare ale anchetei, ”o bombă a fost plasată de persoane necunoscute sub o mașină parcată lângă consulat și a fost declanșată de la distanță”.

În momentul deflagrației, care a avut loc în jurul orei locale 06.30 (04.30 GMT), consulatul era închis. O parte din fațada clădirii s-a prăbușit, în timp ce bucăți din mașina distrusă erau împrăștiate în jur.

Atentatul nu a fost revendicat încă, dar, din 2013, grupurile jihadiste și-au întețit atacurile asupra statului egiptean.

Italia ”nu se va lăsa intimidată” de atentatul produs în dimineața zilei de sâmbătă asupra Consulatului său de la Cairo, a declarat ministrul italian al afacerilor externe Paolo Gentiloni, care a precizat că nu există italieni printre victime.

”Nu există victime italiene în urma atacului împotriva consulatului nostru de la Cairo. Suntem aproape de persoanele afectate și de personalul nostru. Italia nu se va lăsa intimidată”, a notat ministrul pe contul său de Twitter.