23.5 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 9:16
No menu items!

ATENTAT LA BARCELONA. Patru români au fost răniți / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Patru români au fost răniți în atentatul de joi de la Barcelona, soldat cu 14 morți și peste 100 de răniți. Starea celei de-a patra persoane este sub control, însă prognosticul medicilor rămâne rezervat.

„E un traumatism cranio-cerebral, cu hemoragie. (…) Într-o stare (…)sub control, dar rezervat. Cu el nu se poate discuta pentru că e sub analgezice. E la Secţia Urgenţe, dar urmează să-l ducă pe secţie. El are un traumatism cranio-cerebral, a avut o hemoragie. Vor vedea dacă a trecut sau dacă se face hematom, deci aici e problema. Şi mai are fracturi costale”, a declarat consulul României la Barcelona, Manuel Pleşa, pentru MEDIAFAX.

Autoritățile spaniole au informat vineri dimineață Consulatul General al României la Barcelona că printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a treia victimă de cetățenie română.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), și acest cetățean român este spitalizat, stare sa nefiind gravă. 

Doi dintre românii răniţi în atentatul de la Barcelona sunt doi bărbaţi de 33 şi 42 de ani, au precizat surse diplomatice, citate de Mediafax.
 
Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223 sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

La nivelul MAE a fost constituită o celulă de criză, în contextul atentatului produs joi în Barcelona, în urma căruia 13 oameni au murit şi câteva zeci de persoane au fost rănite.

R.D.