7.2 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 6:11

Atentat dejucat în centrul Parisului. Trei tinere voiau să arunce în aer o mașină cu butelii cu gaz

spot_img

Președintele francez, Francois Hollande, a declarat vineri că a fost dejucat un atentat și a fost anihilat un grup după descoperirea unei mașini pline cu butelii cu gaz, la Paris, la sfârșitul săptămânii trecute și după arestarea, joi seara, a trei tinere radicalizate.

“A fost dejucat un atentat”, a declarat Hollande în cursul unei deplasări la Atena pentru un summit al țărilor mediteraneene din Uniunea Europeană, potrivit AFP, citată de Agerpres. “Un grup a fost anihilat, dar mai sunt și altele”, a adăugat președintele francez, făcând apel la „vigilență sporită”.

„Justiția este sesizată, Procurorul Republicii va face declarații după-amiază, dar, în calitate de președinte al țării, vreau să salut, să felicit, serviciile de informații”, a declarat președintele francez.

Poliția franceză a oprit joi seara în Essonne trei tinere radicalizate, implicate în ancheta privind mașina care conținea butelii cu gaz și care a fost găsită la sfârșitul săptămânii trecute în Paris.

Cea mai tânără, Ines Madani, rănită cu gloanțe de către un polițist în cursul, este fiica proprietarului mașinii descoperite în fața Catedralei Notre Dame, cu luminile de avarie aprinse, încărcată cu cinci butelii cu gaz și alte trei cu motorină. Tânăra era cunoscută serviciilor de informații după ce fusese împiedicată să plece în Siria.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că mașina urma să fie folosită la un atentat în Paris. Potrivit unei surse a poliției, planul a eșuat dintr-un motiv care deocamdată este necunoscut.

R.D.