24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 19:30
No menu items!

Atentat cu bombă în Germania, comis tot de un sirian azilant, la o zi după atacul armat

spot_img

Cel puţin o persoană a murit, iar alte 11 au fost rănite în urma unei explozii produse în cursul nopţii de duminică spre luni în orăşelul german Ansbach, situat în apropiere de Nürnberg. Festivalul muzical în aer liber Ansbach a fost anulat în urma exploziei provocate de o bombă, circa 2.500 de persoane fiind evacuate.

Explozia a fost provocată de o bombă, anunţă primarul localităţii. Autorităţile germane au calificat drept atentat explozia care a avut loc în cursul nopţii de duminică spre luni în orăşelul german Ansbach din sudul ţării, neexcluzând ipoteza unei motivaţii islamiste, potrivit Le Figaro online. „Este vorba din păcate de un nou atentat”, a declarat ministrul de interne al landului Bavara, Joachim Herrmann.

Posesorul bombei, un solicitant sirian de azil în vârstă de 27 de ani, a murit în urma exploziei. Alte 12 persoane au fost rănite, dintre care trei grav.

Autorul atacului, a cărui cerere de azil a fost respinsă în urmă cu un an, intenţiona să împiedice desfăşurarea unui festival de muzică pop la care participau peste 2.000 de persoane din oraş, potrivit lui Hermann. El a încercat să intre la festival, dar nu a reuşit deoarece nu avea bilet.

germania atentat 2

Ministrul a indicat că autorităţile vor să verifice dacă este vorba despre un atentat islamist. „Nu putem exclude această ipoteză”, a spus el.

Sirianul, care locuia la Ansbach, încercase de două ori în trecut să se sinucidă şi a fost tratat într-o clinică de psihiatrie, a adăugat ministrul. Individul ajunsese în Germania în urmă cu doi ani. Aceasta deţinea un permis de şedere temporară.

Emanuel Stan