25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 15:54
No menu items!

ATENTAT cu bombă într-o gară din Rusia: Cel puţin 18 morţi şi 40 de răniţi în explozie

spot_img

harta volgograd

Cel puţin 18 persoane au murit, iar alte 40 au fost rănite într-o explozie produsă duminică dimineaţă într-o gară din oraşul rus Volgograd, situat în sudul ţării, relatează presa internațională. Serviciile de securitate au precizat că deflagraţia a fost provocată de o bombă, iar portalul rt.com arată că este vorba despre un atac sinucigaș produs de o femeie.

Bilanţul anterior, prezentat de un oficial din cadrul Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, era de zece morţi şi trei răniţi, dar acesta se actualizează permanent. ”Avem în acest moment confirmarea că numărul morților a ajuns la 18, iar alte 40 de persoane sunt rănite”, a declarat un  purtător de cuvânt al Prefecturii pentru RIA Novosti.

UPDATE Incidentul este gestionat de către autorități, în acest moment, ca un atac terorist. Comitetul anti-terorism a precizat că ”a existat o explozie puternică, ce a provocat mai mulți morți. Cel mai probabil, explozia a fost provocată de o femeie kamikaze”.

”La ora 12:45, am fost informați că un zgomot puternic sau o explozie a fost auzită în clădirea gării Volgograd 1. A fost anunțat și mult fum”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliției, citată de Ria Novosti.

Potrivit unor surse oficiale citate de presa rusă, explozia s-a produs lângă detectoarele de metal localizate la intrarea în gară. Un martor a declarat că a văzut două trupuri zăcând în fața intrării, de jur-împrejur erau bucăți de sticlă și cantități uriașe de moloz. ”Aparent, explozia a produs un incendiu, pe care pompierii l-au stins rapid”, a mai declarat martorul.

Presa rusă mai relatează că o mulțime de ambulanțe au ajuns la fața locului, iar răniții sunt cărați cu tărgile, pe măsură ce continuă evacuarea gării.

Volgograd este un oraș cu aproximativ 1 milion de locuitori, la aproximativ 600 de kilometri nord-est de Sochi și aproape de regiunea problematică a Rusiei – Caucazul de Nord. Orașul a tercut printr-un alt atac terorist nu mai departe de luna octombrie a acestui an, când o altă femeie kamikaze s-a aruncat în aer într-un autobuz, omorând șase oameni și rănind alți 30. Vineri, pe de altă parte, o bombă dintr-o mașină-capcană a ucis trei oameni în orașul din sudul Rusiei Pyatigorsk.

C.C.