23.5 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 9:42
No menu items!

Atentat în Columbia. Explozie la un centru comercial / VIDEO

spot_img

Cel puțin trei femei, dintre care una cu cetățenie franceză, au murit, iar 9 persoane au fost rănite după ce un dispozitiv exploziv a fost detonat sâmbătă, în toaleta unui centru comercial aglomerat din Bogota, transmit agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres.

Anterior, primarul capitalei columbiene, Enrique Penalosa, evocând un „atentat laș la centrul comercial Andino”, a precizat că o femeie cu cetățenie franceză a murit, iar 11 persoane au fost rănite.

„Tânăra (moartă) este o tânără franțuzoaică de 23 de ani”, le-a spus jurnaliștilor primarul Bogotei. Potrivit noilor informații difuzate de agenția spaniolă EFE, care citează Clinica del Country, alte două femei, de 27 și 31 de ani, au decedat „ca urmare a leziunilor suferite”. 

Pe de altă parte, Parchetul columbian a anunțat că un procuror antiterorism va conduce ancheta în acest caz.

De asemenea, șeful statului columbian și-a exprimat „solidaritatea cu victimele”.

Conform AFP, potrivit primelor informații comunicate de poliție, explozia s-a produs în jurul orei locale 17.00 (22.00 GMT) într-o toaletă a centrului comercial, care este situat într-o zonă foarte frecventată de străini.

Reuters transmite că centrul comercial Andino, aflat într-o zonă exclusivistă a Bogotei, era plin de oameni veniți să cumpere cadouri înaintea Zilei Tatălui, care se sărbătorește duminică în Columbia.

Centrul a fost evacuat după explozia produsă la toaleta de femei de la etajul al doilea. Potrivit sursei citate, poliția a indicat că dispozitivul exploziv ar fi fost plasat într-un vas de toaletă.

R.D.