17.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 15:00

Atenționare de inundații pe Dunăre în următoarele zile în Ungaria

spot_img

  Atenționare de inundații pe Dunăre în următoarele zile în Ungaria

Nivelurile apei pe Dunăre va crește în următoarele zile la maxime record pentru ultimii 50 de ani, a declarat luni purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Andras Giro-Szasz, transmite agenţia MTI.

Autorităţile din Slovacia au emis, la rândul lor, o atenţionare de inundaţii pentru întreaga porţiune slovacă a Dunării, potrivit agenţiei de presă TASR.

Ofiţerul-şef responsabil cu managementul apelor, Bela Molnar, a spus că cea mai dificilă situaţie este aşteptată în zona de nord-vest a Ungariei în apropiere de Gyor, la Komarom, Esztergom şi Budapesta.

Giro-Szasz a anunțat că Guvernul de la Budapesta va pune la dispoziţie fonduri pentru controlul inundaţiilor, iar autorităţile ungare vor desfăşura 5.000-6.000 de persoane pentru a ajuta la prevenirea inundaţiile de-a lungul celor 1.000 de km de cale navigabilă.

În Slovacia, Institutul Hidrometeorologic (SHMU) a emis un avertisment urgent, de gradul trei, privind inundaţii aşteptate pe întreaga porţiune slovacă a Dunării, a precizat luni Ivan Garcar, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

C.I.