6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 22:04
No menu items!

Atenționări pentru românii care doresc să meargă în Turcia

spot_img

Atenționări pentru românii care doresc să meargă în Turcia
foto: cnn.com

MAE atenționează cetăţenii români care doresc să călătorească în Turcia cu privire la menţinerea stării tensionate şi a continuării protestelor pe teritoriul acestui stat, recomandând evitarea zonelor centrale ale oraşelor Istanbul, Ankara, Izmir, Adana, Mersin şi Eşkişehir, potrivit unui comunicat al diplomaţiei române.

În comunicatul transmis de MAE se menţionează că, în perioada 16 – 17 iunie, forţele de ordine au intervenit cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii grupaţi în mai multe zone ale oraşului Istanbul: străzile adiacente Pieţei Taksim (Siraselviler şi Istiklal) precum şi în zonele Cihangir, Beşiktaş, Harbiye, Elmadag, Şişli, Medcidiyekoy, Kagithane, Karakoy, Maltepe, Kadikoy.

Poliţia a intervenit, de asemenea, pentru a bloca accesul pe podul Bosfor al protestatarilor aflaţi în zona asiatică, care intenţionau să ajungă în Piaţa Taksim, relatează MAE.

Totodată, se recomandă cetăţenilor să manifeste prudenţă sporită şi să se informeze din timp cu privire la starea de securitate înainte de a călători pe teritoriul acestui stat.

Circulaţia a fost restricţionată în mai multe zone ale oraşului, iar principalele artere care fac legătura cu Piaţa Taksim au fost blocate (Taksim şi străzile adiacente; Zeytinburnu – unde a avut loc un miting de susţinere a guvernului, desfăşurat fără incidente).

Pentru luni, cinci confederaţii sindicale au anunţat declanşarea unei greve generale, îndemnând la continuarea protestelor.

 

C.I.