3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 22:39
No menu items!

Atacurile rasiste de la Belfast vizând români: Doi bărbaţi au fost arestaţi

spot_img

Numărul incidentelor de natură rasistă înregistrate la Belfast a crescut după ce poliţia nord-irlandeză a lansat o operaţiune care vizează autorii unor fapte similare

 Doi români, arestaţi în SUA pentru furt din bancomate

Doi bărbaţi au fost arestaţi în legătură cu o serie de atacuri motivate de ură comise în partea de est a Belfastului, unde au fost avariate maşini şi au fost inscripţionate pe case mesaje cu caracter rasist vizând români şi slovaci, relatează publicaţia Belfast Telegraph în ediţia on line.

Potrivit publicaţiei, cei doi bărbaţi, în vârstă de 20 şi 22 de ani, iar potrivit unor anchetatori, încă nu se poate spune care grup este responsabil de cele şase atacuri comise luni, însă nu se exclude ipoteza unei implicări a unor unităţi paramilitare loialiste, scrie publicaţia.

“Aceste incidente, care au avut loc noaptea trecută, au avut scopul să intimideze familiile care locuiesc în casele respective”, a declarat Mark McEwan, şeful poliţiei.

Numărul incidentelor de natură rasistă înregistrate la Belfast a crescut după ce poliţia nord-irlandeză (PSNI) a lansat o operaţiune care vizează autorii unor fapte similare, la începutul lui mai.

C.A.