20.4 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 14:12
No menu items!

Atacurile armate continuă în SUA. Trei morți și 11 răniți uciși de gloanțe în stradă

spot_img

Trei persoane au fost ucise şi 11 au fost rănite sâmbătă seară, într-un nou atac violent cu arme. Mai mulți trăgători au deschis focul asupra mulțimii de oameni, pe o stradă aglomerată din Philadelphia.

„Paisprezece persoane, din câte ştim noi, au fost lovite de gloanţe şi spitalizate. Trei dintre aceste persoane, doi bărbaţi şi o femeie, au fost declarate decedate după ce au ajuns la spitale cu multiple plăgi prin împuşcare”, a declarat jurnaliştilor inspectorul D.F. Pace, de la poliţia din Philadelphia.

Inspectorul Pace a transmis presei locale că agenţii care au intervenit la faţa locului „au observat mai mulţi trăgători activi care au deschis focul asupra mulţimii” în zona South Street, o arteră foarte circulată din Philadelphia.

„Vă puteţi imagina că erau sute de oameni care se aflau pe South Street, ca în fiecare sfârşit de săptămână, când a avut loc acest incident armat”, a spus inspectorul, care a adăugat că ofiţerii de poliţie au deschis focul asupra unuia dintre atacatori, dar nu se ştie dacă acesta a fost lovit.

Presa locală a relatat că nu s-au făcut arestări.

Potrivit inspectorului Pace, două pistoale au fost recuperate la faţa locului, iar poliţia va examina înregistrările camerelor de supraveghere ale magazinelor din apropiere, care erau închise sâmbătă seara.

După atacul armat din 24 mai dintr-o şcoală din Uvalde, statul Texas, soldat cu 21 de morţi, peste 20 de incidente armate cu mai multe victime au mai avut loc în SUA, potrivit asociaţiei Gun violence archive.