Atacuri rasiste în Belfast. Ultima victimă: o familie de români

Mașina unei familii de români, care locuiește în Belfast, a fost incendiată, într-un atac motivat rasial, potrivit autorităților, citate de Belfast Telegraph. Atacul asupra românilor este doar ultimul dintr-o serie de incidente motivate rasial, comise în zonă, în ultimele săptămâni.

D.C, în vârstă de 25 de ani, este din România și locuiește alături de soția lui și de cei doi copii pe o stradă din sudul Belfastului. Bărbatul a declarat pentru Belfast Telegraph că a venit acasă de la muncă, în noaptea de marți spre miercuri, și a constatat că mașina lui este în flăcări. „Am lucrat azi-noapte, am ajuns acasă pe la 3.00. În jurul orei 2.00 cineva mi-a incendiat mașina. Nu știu de ce s-a întâmplat acest lucru. Locuiesc pe această stradă de două luni fără probleme. Toată lumea de aici este în regulă”, a spus bărbatul.

Românul a mai arătat că în cei doi ani de când locuiește în Irlanda de Nord, acesta este primul incident de intimidare cu care se confruntă. Bărbatul a precizat că nu mai vrea să locuiască în zonă, pentru că se teme pentru siguranța familiei lui.

O vecină de-a românului le-a declarat jurnaliștilor că știa că au mai avut loc atacuri rasiste în zonă. “Nu știu ce îi motivează pe atacatori. Nu ar trebuie să se întâmple astfel de lucruri. Eu am un copil de 5 ani, are prieteni de diferite religii și etnii”, a spus irlandeza.

Acesta este cel de-al doilea atac comis  aceeași stradă în două săptămâni. La începutul lunii ianuarie, o femeie de origine chineză și bebelușul ei au fugit din zonă după un atac eșuat cu bombă de petrol asupra casei lor.

De asemenea, un incident similar a avut loc pe 11 ianuarie pe o altă stradă, când mai multe ferestre ale unei case au fost sparte. Mai mult, pe ușa casei a fost scris” „Cărați-vă de aici, doar localnicii au voie”.

R.D.

 

NICIUN COMENTARIU