30 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 14:42
No menu items!

Atacuri cibernetice în România. Site-urile unor instituții publice, inclusiv ale Guvernului și Ministerului Apărării, afectate

spot_img

Accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a fost afectată, vineri dimineață, de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service), a anunțat Guvernul.

„Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții institutiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor.

Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut”, a precizat Guvernul.

Ministerul Apărării Naționale a transmis că atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

”Confirmăm că un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanșat, la ora 04.05, asupra site-ului MApN (www.mapn.ro).

Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN.

Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului”, a anunțat MApN.

                                                                                                                   Adina Silav