3 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 8:37
No menu items!

ATACUL DIN MILITARI: Agresorul s-a predat la Poliţie

spot_img

 Chirita Marius_SZ

Bărbatul care a tras cu un pistol cu bile de cauciuc sâmbătă seară în afara unui supermarket din Militari s-a predat la Secția 20 Poliție, el urmând să fie dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, au declarat surse din Poliţia Capitalei.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (CAB) au început urmărirea penală faţă de atacator care se numește Mihai Chiriţă, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă neletală şi vătămare corporală gravă.

Mariana Cristina și Florentina (de profesie avocat) sunt cele două surori ale atacatorului și au fost reținute împreună cu tatăl acestuia, Tomiţă Chiriţă, de procurorii de la Parchetul CAB, fiind puşi sub acuzare pentru ultraj contra bunelor moravuri. Rudele atacatorului au fost audiate sâmbătă noapte de poliţiştii Capitalei, fiind apoi conduse la Parchetul CAB.

Potrivit polițiștilor, bărbatul a folosit o armă cu bile de cauciuc pe care o deținea legal.

“Incidentul a debutat în interiorul unui magazin pe fondul nerespectării unor minime norme de conduită cetățenească. Inculpații nu au vrut să stea la coadă. Dintr-un motiv absolut stupid, s-a creat o altercație în interiorul magazinului, ulterior altercația s-a mutat în exteriorul magazinului. Inculpatele au solicitat sprijinul familiei, care locuia în același imobil, iar unul dintre bărbați a folosit un pistol neletal, trăgând mai multe focuri”, a declarat duminică, într-o conferință de presă, Mihai Voicu, directorul general adjunct al Poliției Capitalei.

În incidentul care a avut loc sâmbătă seară, o femeie de 23 de ani a fost grav rănită la un ochi, iar alți doi bărbați au suferit plăgi, victimele fiind transportate la două spitale din Capitală.

C.A.