0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 10:11
No menu items!

Atacul de la sediul Liberation: Analizele ADN confirmă ipoteza unui singur autor

spot_img

 Robert Gelli

Analizele ADN confirmă pista unui singur atacator în cazul incidentelor armate care au avut loc luni la Paris, în cadrul sediului cotidianului Liberation şi din cartierul de afaceri La Défense, a declarat miercuri procurorul din Nanterre, Robert Gelli, informează AFP.

Potrivit procurorului, acelaşi bărbat care ar fi deschis focul în sediul cotidianului Liberation, l-a luat ostatic pe un şofer în aceeaşi zi, constrângându-l să îl lase pe bulevardul Champs-Elysées.

Urmele de ADN de pe cartuşele găsite la sediul Liberation şi în faţa Société Générale (din La Défense) precum şi de pe portiera din dreapta a maşinii ostaticului sunt identice. Ipoteza unui autor unic este, prin urmare, confirmată

Robert Gelli, procuror

Ambele anchete comune deschise de Parchetele din Paris şi Nanterre (la vest de Paris, de care depinde cartierul La Défense) vor fi preluate de procurorul Parisului, „sesizat în legătură cu faptele cele mai grave comise la sediul Liberation”, a subliniat Robert Gelli.

Numeroase fotografii ale atacatorului au fost difuzate în vederea identificării și prinderii suspectului în vârstă de 35-45 de ani, de tip european. Sute de răspunsuri au venit la apelul lansat cu o zi înainte de autorităţi la adresa persoanelor care au asistat la aceste atacuri.

Suspectul este bănuit că ar fi autorul unei agresiuni produse vineri la sediul televiziunii de ştiri BFMTV. Luni, înarmat cu o puşcă, el a comis un atac la sediul Liberation, unde a rănit grav un asistent fotograf, apoi a deschis focul în La Défense, fără a răni pe cineva. Ulterior, un şofer a mărturisit că „un individ înarmat l-a luat ostatic” timp de circa 20 de minute, constrângându-l să îl la lase pe Champs-Elysées.

C.A.