16 C
București
joi, 30 mai 2024 - 9:43
No menu items!

Atacul de la Nairobi: Cel puţin 69 de morţi şi 63 de dispăruţi

spot_img

Atacul de la Nairobi: Cel puţin 69 de morţi şi 63 de dispăruţi

Cel puţin 69 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 63 sunt în continuare date dispărute de la începutul atacului comis sâmbătă de către un comando islamist la centrul comercial din Nairobi Westgate, a afirmat luni Crucea Roşie kenyană, punând la dispoziție pentru prima oară o estimare privind bilanţul victimelor, relatează AFP.

„Bilanţul la ora 11.22 era de 69 de morţi şi 63 de dispăruţi” semnalaţi la Crucea Roşie, a afirmat aceasta pe Twitter. Un bilanţ precedent anunţa 68 de morţi şi circa 200 de răniţi.

Forţele de securitate kenyene au lansat un atac la centrul comercial Westgate în vederea eliberării ostaticilor şi eliminării teroriştilor din gruparea Al Shabaab , asociată reţelei Al Qaida. Explozii şi un schimb intens de focuri s-au făcut auzite în centrul Nairobi, unde cea mai mare parte a ostaticilor a fost eliberată. În mâinile comandoului islamist se mai află, conform unor date, citate de BBC, în jur de zece ostatici, pe care teroriştii au ameninţat să-i ucidă dacă militarii vor continua asaltul.

Potrivit presei internaţionale, teroriştii, care au declanşat iadul în mall, i-au eliberat pe toţii musulmanii şi i-au ucis pe cei care nu au putut cita din Coran sau spune numele mamei profetului Mohammad (Aminah). Un martor care a supravieţuit atacului a relatat pentru Sky News că teroriştii îi lăsau să plece pe cei care vorbeau limba arabă.

C.I.