3.1 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 17:21
No menu items!

Atacul armat din Vitan: frații Mararu, trimiși în judecată pentru instigare la tentativă de omor

spot_img

Bogdan Mararu, la Poliția Capitalei
Bogdan Mararu, adus la Poliția Capitalei

Fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu au fost deferiţi justiţiei de procurorii bucureşteni, sub acuzațiile de instigare la tentativă de omor calificat şi instigare la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în legătură cu atacul armat din cartierul bucureştean Vitan.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti (PTB) i-au trimis în judecată joi, în stare de arest preventiv, pe Anton-Bogdan şi Nicolae-Răzvan Mararu, ambii acuzaţi de instigare la tentativă de omor calificat şi instigare la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, se arată într-un comunicat de presă remis de PTB.

Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie-noiembrie 2012, frații Mararu l-au determinat cu intenţie pe inculpatul Vitalie Proca să comită atacul armat asupra părţii vătămate Răzvan Isăilă, din 26 noiembrie 2012, din Bucureşti, folosind două arme militare – pistolul-mitralieră, calibrul 5,45×39 mm, tip AK 74 şi pistolul Makarov (9×18 mm).

Totodată, arată procurorii, cei doi fraţi au susţinut activitatea infracţională a asasinului plătit, prin asigurarea mijloacelor materiale şi a informaţiilor necesare săvârşirii infracţiunilor.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucureşti.

PTB arată că dosarul a fost disjunsă, urmând să fie continuate cercetările faţă de Vitalie Proca şi Ion Druţă, pe numele cărora au fost emise mandate de arestare în lipsă.

Potrivit rechizitoriului prin care frații Mararu au fost trimiși în judecată, procurorii au instituit sechestru asigurător pe averea acestora pentru garantarea reparării pagubei produse prin infracţiunile comise de ei. Astfel, au fost puse sub sechestru, 92 monede din metal de culoare galbenă de diferite mărimi aflate într-un clasor cu coperţi de culoare roşie inscripţionat “Munzen”, bijuterii din metal de culoare galbenă şi albă aflate într-o cutie din material plastic tip caserolă, cu capac de culoare alb-gălbui, bijuterii din metal de culoare galbenă şi albă aflate într-o cutie metalică de culoare gri inscripţionată “J. P. Gautier”, toate acestea fiind ale lui Anton Bogdan Mararu.

S-a mai pus sechestru pe sumele de 23.940 de lei şi 5.320 de euro, ale lui Nicolae-Răzvan Mararu, pe două terenuri intravilane de 564, respectiv 919 metri pătraţi din judeţul Neamţ, două terenuri intravilane, de 105 şi 81 de metri pătraţi, un teren intravilan intravilan de 76 de metri pătraţi şi un spaţiu comercial de 110,64 metri pătraţi, situate în Piatra Neamţ, se mai precizează în rechizitoriu.

Au mai fost puse sub sechestru şapte terenuri intravilane şi extravilane care-i aparţin lui Nicolae-Răzvan Mararu.

În plus, procurorii au pus sub sechestru și pe un teren intravilan arabil cu o suprafaţă de 1.200 metri pătraţi în acte şi şase sute, efectiv măsuraţi, din localitatea Roznov, judeţul Neamţ, pe un spaţiu comercial de 162 de metri pătraţi (suprafaţă construită) şi 138 de metri pătraţi (suprafaţă utilă) din localitatea Bicaz, pe terenuri intravilane din localităţile Girov şi Târgu Neamţ din judeţul Neamţ, pe un spaţiu comercial cu o suprafaţă de 50,56 de metri pătraţi (suprafaţă construită) şi 36,94 de metri pătraţi (suprafaţă utilă), precum şi pe un altul de 50 de metri pătraţi din Piatra Neamţ, toate aparţinând lui Anton Bogdan Mararu.

În rechizitoriu se menţionează că a fost pus sub sechestru şi autoturismul Audi A6, folosit de Vitalie Proca la comiterea tentativei de asasinat la care a fost instigat de fraţii Mararu.

Pe 26 noiembrie 2012, pe o stradă din cartierul Vitan din Capitală, Vitalie Proca, cetăţean moldovean, l-a împuşcat în cap şi în piept, cu un automat Kalaşnikov şi un pistol Makarov, pe Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani, pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. Isăilă a fost dus la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde a fost salvat după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Procurorii au dispus, pe 17 ianuarie, începerea urmăririi penale faţă de Vitalie Proca, pentru tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Andrei Tudor