3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 8:22
No menu items!

Atacatorul din Militari – arestat preventiv

spot_img

Chirita Marius_SZ

Mihai Chiriţă, bărbatul care a împuşcat trei persoane cu un pistol cu bile de cauciuc, sâmbătă seară, în fața unui magazin din cartierul bucureştean Militari, a fost arestat preventiv. Decizia a fost luată luni de magistrații Curții de Apel Bucureşti.

Hotărârea de luni a instanţei nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă.

În acelaşi dosar, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis duminică şi propunerea procurorilor de arestare a tatălui şi a surorilor lui Chiriţă.

Procurorii Parchetului CAB au început urmărirea penală faţă de Mihai Chiriţă, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz nelegal de armă neletală şi vătămare corporală gravă.

Surorile lui – Florentina, care este avocat, şi Mariana Cristina – şi tatăl, Tomiţă Chiriţă, au fost puşi sub acuzare pentru ultraj contra bunelor moravuri.

Cele două tinere nu au vrut să stea la coadă la magazin şi au solicitat ajutorul unor rude, după ce au intrat în conflict cu alte persoane, sâmbătă seară, potrivit directorului adjunct al Poliţiei Capitalei, Marius Mihai Voicu.

Ulterior, fratele lor a scos un pistol cu bile de cauciuc şi a început să tragă, rănind trei persoane, printre care o tânără de 25 de ani, care şi-a pierdut un ochi. De asemenea, doi bărbaţi au fost răniţi şi transportaţi la spital.

Mihai Chiriţă a fugit de la locul faptei, dar s-a predat, duminică, în jurul orei 17.00, la Secţia 20 de Poliţie.

R.D.