1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 3:17
No menu items!

Atacatorul de la Paris, Abdelhakim Dekhar, pus sub acuzare și încarcerat

spot_img

Abdelhakim Dekhar

Parchetul din Paris a anunțat că în cursul nopții de vineri spre sâmbătă l-a pus sub acuzare pe Abdelhakim Dekhar pentru recentele tentative de asasinat din capitala Franței de la sediile unor mass-media și în fața băncii Société Générale din cartierul de afaceri la La Défense, relatează AFP.

Bărbatul în vârstă de 48 de ani, condamnat în 1998 într-un dosar penal, a fost încarcerat, a precizat parchetul care ceruse arestarea lui preventivă.

În afară de atacul comis vineri, 15 octombrie, la sediul postului de televiziune BFMTV din Paris, unde nu a deschis focul, Abdelhakim Dekhar este suspectat că luni a rănit grav prin împușcare un asistent fotograf în holul jurnalului Libération. Ulterior, a tras focuri de armă în fața băncii Société Générale din cartierul de afaceri la La Défense și apoi a luat ostatic pentru scurt timp un șofer. Pentru aceste presupuse fapte, judecătorul de instrucție l-a pus sub acuzare pentru răpire și sechestrare de persoană cu eliberare în primele șapte zile.

Abdelhakim Dekhar a fost reținut de poliție miercuri seară într-o mașină aflată într-o parcare subterană din Bois-Colombes, la periferia Parisului, după ce fusese denunțat de un bărbat care îl găzduia din luna iulie în orașul vecin Courbevoie. El a fost arestat în ‘stare de semiconștiență’, după ce luase medicamente într-o posibilă tentativă de sinucidere.

Abdelhakim Dekhar a fost condamnat în 1998 la patru ani de închisoare pentru complicitate în afacerea Rey-Maupin, în urma unor acțiuni criminale comise în 1994 la Paris. La acea dată, au fost ucise cinci persoane, trei polițiști, un șofer de taxi și revoluționarul anarhist Audry Maupin.

A.V.