28.9 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022 - 16:59
No menu items!

Atacatorul de la metroul din New York a fost prins de poliţie. Este acuzat de terorism

spot_img

Poliţiştii americani au anunţat, miercuri, că au arestat o persoană suspectată a fi responsabilă de atacul armat de la metroul din New York, informează CNN. Suspectul, un american de culoare pe nume Frank James, a fost reţinut de poliţişti în zona centrală a oraşului şi este acuzat de infracţiuni legate de terorism, conform ABC News.

Frank James, în vârstă de 62 de ani, era căutat pentru rănirea mai multor persoane într-un atac armat la o staţie de metrou din cartierul Brooklyn.

El a tras 33 de gloanţe până în momentul în care pistolul său s-a blocat. Blocarea armei a salvat, practic, vieţi, a declarat un oficial al poliţiei din New York pentru ABC News.

Cel puțin 16 persoane au fost rănite într-un atac armat petrecut marţi într-o stație de metrou din Brooklyn, New York. La fața locului au fost găsite și „mai multe dispozitive explozive nedetonate”.

Atacul a avut loc în jurul orei 08.30 dimineaţa. Un bărbat, îmbrăcat cu o vestă verde similară celor folosite pe şantiere şi un hanorac cu glubă, aflat în garnitura de metrou care intra în staţia 36, mergând în direcţia Manhattan, şi-a pus ceea ce părea a fi o mască de gaze. Individul a scos apoi din rucsac o canistră, a deschis-o şi trenul s-a umplut de fum, după care a deschis focul, nimerind mai mulţi oameni aflaţi atât în metrou, cât şi pe platformă, a raportat responsabila poliţiei newyorkeze.

                                                                                                                    Adina Silav